Harry Potter fans

Hogwarts-school of magic
 
ИндексЗбИжЗИЙКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Странности и Съвпадения

Go down 
АвторСъобщение
Velly:)
~ТаЛиСмАнЧеТо На ФоРуМа~~
Velly:)

Female Брой мнения : 309
Age : 24
Местожителство : ...там,където мечтите стават реалност...
Дом : Хафълпаф
Registration date : 09.10.2007

ПисанеЗаглавие: Странности и Съвпадения   Пон Окт 15, 2007 1:00 pm

Джоан Роулинг има навика да повтаря специални дати и числа, имена и предмети. По-надолу ще видите всички съвпадения и странности, които сме открили.
Някои от съвпадения може да са просто случайност, но ние не сме толкова сигурни. Имат ли връзка всички тези неща ще прецените сами, но ви гарантираме приятно изкарване докато четете тези интересни факти от книгите.
Внимание : Ако не сте чели книгите за Хари Потър трудно ще разберете повечето информация.

Столът на Разпределителната шапка - В Хари Потър и Философският камък столът, на който стои Разпределителната шапка е четирикрак, а в Затворникът от Азкабан и Огненият бокал е трикрак. В Хари Потър и Орденът на феникса е казано просто "стол" .

Дълги пръсти - Много от персонажите в книгите за Хари Потър имат дълги пръсти. Те са : Дъмбълдор, Волдемор, г-н Оливандър, Доби, Сибила Трелони, както и всички таласъми. Не е трудно да се досетим, че това се персонажи с изключителни магически способности. Остава да се запитаме дали дългите пръсти са израз на магическа мощ (пръстите на Волдемор са описани като "необичайно дълги")

Обичта към котките - Аргус Филч и Арабела Фиг обичат котките и двамата се безмощни. Това случайно съвпадение ли е ? Не знаем, но трябва да отбележим, че за сметка на това Рубиъс Хагрид мрази котки, а той притежава голяма магическа защита.

Хитроумната четворка - Джеймс, Сириус и Ремус. Имената има завършват на "С". Никой от тях не би предал приятелите си, но единственият чието име не завършва на "С" - Питър, предава Джеймс на Волдемор, изпраща Сириус в Азкабан и успява да излъже Ремус за гибелта на най-добрия му приятел.
Но нека видим едно от най-великите открития на "героите" на Хогуортс през техните ученически години. Хитроумната карта. Когато се изписва името на картата се изписват и прякорите на създателите й - Лун, Опаш, Лап и Рог (Ремус, Питър, Сириус, Джеймс). Тук виждаме странна закономерност. Джеймс умира първи, а след него и Сириус. Такъв е и обратният ред на подредбата им в картата. Дали следващия няма да е Питър... ?

Колко възрастен? - В книгата от която научваме за невероятната възраст на Николас Фламел се казва, че той е навършил миналата година 665 години. Това означава, че когато книгата е издадена Николас е на 666 години. Има ли нещо зловещо в тази възраст? Защо ли авторката не ни я казва директно?...

Телефонен номер - В Орденът на Феникса номерът, с който се стига до министерството е 6-2-4-4-2 (Набран на клавиатурата на мобилен телефон това е "MAGIC", което в превод означава магия)

"711" - Това е номерът на трезора на Сириус Блек в Гринготс. На пръв поглед този номер е случаен, но в Британският вид на Орденът на Феникса това е страницата, когато Сириус пада през арката.

Изпити - Хари Потър взима своите годишни изпити само когато е нечетен курс. Не се притеснявайте, не е скъсан на нито един изпит! Във Философският Камък той си взема изпитите, но в Стаята на Тайните изпитите са отменени. Хари си взема изпитите и в Затворникът от Азкабан, но в Огненият Бокал е освободен, като участник в турнира. В Орденът на Феникса си взима изпитите за С.О.В.А, но в Нечистокръвният Принц изпитите са отложени.

Огледала - В могат ли огледалата в магическият свят да говорят? Отговорът е да! Предполагам, че веднага се сещате за два примера, но ние забелязахме нещо интересно в тях. Първият път, когато четем за говорещо огледало е в Стаята на Тайните. Тогава огледалото казва на Хари "загащи се, мърльо" в глава 4. В Затворникът от Азкабан срещаме за втори път говорещо огледало - "Няма да се оставя да ме убият - каза Хари високо. - Точно така, скъпи- отвърна му огледалото сънено". Този цитат е отново от четвърта глава. Не е ли странно? Сега си задаваме въпроса - След като вече е имало говорещи огледала във втора и трета книга дали няма да има и в книга седем. Никой не знае, но според мен е крайно време огледалцето от Сириус да проговори - Защо не в четвърта глава ?!

Червено и зелено - В книгите са дадени много съчетания на двата цвята. Не е ли странно колко често ги повтаря Роулинг? Е ето няколко примера : Цветовете на Слидерин и Грифиндор - зелено и червено; Пуловерът на Рон кафяв (червен), а на Хари зелен - Рон не харесва пуловера си, а Хари веднага облича своя; Коледният подарък на Доби за Хари е чифт чорапи - единият червен с метли, а другият зелен със сничове; в забранената гора Хагрид казва на Хари и Драко да изтрелят в небето зелени искри ако открият еднорога и червени ако попаднат в беда. Очите на Волдемор са червени, а на Хари зелени. Лили е червенокоса със зелени очи. Ирландският национален отбор е със зелени мантии, а българският е с червени. Офицялната мантия на Хари е зелена, а на Рон е кафява (червена). Смъртоносното проклятие на Волдемор е зелено, а обезоражаващото заклинание на Хари е червено.

Синият огън - Виждали сме много сини пламъци в книгите за Хари Потър. Свещите по коридорите в деня на смъртта на почтибезглавия Ник горят със странен синкав пламък. По същият начин горят и свещите в отдел мистерии. Огненият бокал гори със синкав пламък. И вечногорящите пламъци на Хърмаяни са синкави.

Хлоп, Хлоп - на вратата на кабинета на Дъмбълдор има Грифоново чукче. На английски това е griffin door-knocker. Интересно е че ако слеем тези две думи става Gryffin-dоor. Възможно ли е това да значи, че кабинетът на Дъмбълдор е и кабинет на Годрик Грифиндор (Godric Gryffindor)?

Плъхове - Приятелят на Дъдли - Пиърс Полкис и Питър Петигрю са описани, като плъхове в книгите.

Крукшанкс и Дънг - Мъндънгус Флетчър е описан с "къси криви крака" и с "дълга рошава рижава коса". Интересно е, че Крукшанкс е описан като : "кривокрака рижава котка" с "рошава" козина. И макар, че Джо казва, че Крукшанкс не е зоомаг, тя не отрича, че около Крукшанкс има странни съвпадения.

Пророчеството на Рон - В "Стаята на Тайните" Хари се чуди пред Рон, защо Ридъл е получил награда за особени заслуги към Хогуортс, а Рон му отговаря с надсмешка, че Ридъл може да е убил Стенещата Миртъл и така да е направил услуга на всички. Е Рон е бил прав. Ридъл наистина убива Миртъл, чрез базилиска.

Черният знак и чудовището на Слидерин - В Стаята на Тайните Базилискът излиза от устата на Селазар Слидерин. Черният знак на Волдемор представлява змия, излизаща от устата на череп.

Ножът на Сириус - В Затворникът от Азкабан Сириус Блек раздира портрета на Дебелата Дама с нож, след това се надвесва над Рон с нож. Възможно ли е това да е ножа, който подарява на Хари в следващата книга ?

Двойни инициали - Много от героите в книгите имат двойни инициали. Тук ще ви дадем пример за много от тях.
AA (Archibald Alderton), BB (Bathilda Bagshot, Bellatrix Black, Bertie Botts, Bloody Baron, Broderick Bode), CC (Cho Chang, Chudley Cannons, Colin Creevey), DD (Dudley Dursley, Dedalus Diggle, Dilys Derwent), FF (Fat Friar, Filius Flitwick, Florean Fortescue), GG (Gladys Gudgeon, Godric Gryffindor, Gregory Goyle), HH (Helga Hufflepuff, Holyhead Harpies, Hungarian Horntail), II (Inigo Imago), JJ (Joey Jenkins), LL (Luna Lovegood), MM (Minerva McGonagall, 'Mad-Eye' Moody, Marlene McKinnon, Moaning Myrtle, Morag MacDougal), PP (Peter Pettigrew, Piers Polkiss, Pansy Parkinson, Parvati and Padma Patil, Madam 'Poppy' Pomfrey), QQ (Quirinus Quirrell), RR (Rowena Ravenclaw), SS (Severus Snape, Salazar Slytherin, Stan Shunpike, Swedish Short-Snout), TT (Ted Tonks, Tilden Toots), VV (Vindictus Viridian), WW (Willy Widdershins), а също така може да добавим и Barnabas the Barmy, Emeric the Evil, Elfric the Eager, Peeves the Poltergeist, Wendelin the Weird, Wimbourne Wasps and William (Bill) Weasley. А защо не и Fawkes the Phoenix (Феникса Фоукс, което на английски е фонетично повторение)

Богърта на Муди - В Затворникът от Азкабан Лупин казва, че никой не знае как изглежда богърта всъшност. Но в Орденът на Феникса Муди поглежда през стената и казва, че това е богърт. От къде Муди е знаел как изглежда богърта, след като никой не знае... ?

Значението на Долорес - На Испански Долорес (Dolores) означава болка

Отново Тис ? - В Огненият Бокал до гроба на Ридъл има старо тисово (yew) дърво. Интересно е, че от същото дърво е направена и пръчката на Волдемор (макар, че във Философският камък yew е преведено, като бодлива зеленика)

Описания - Във всяка една от книгите е описана смърта на човек или същество. Не е ли странно ? Във Философският камък е описана смърта на еднорог, в Стаята на Тайните е описана смърта на змия (Базилиск) и смърта и раждането на Феникс, в Огненият Бокал се описва смърта на Седрик, в Орденът на Феникса е описано как умира Сириус, а в Нечистокръвният Принц - смърта на Дъмбълдор. Спокойно, не сме забравили Затворникът от Азкабан - там е описана смърта на Бъкбийг, макар и да не съществува.

Сандъка и шкафа - В Нечистокръвният Принц Малфой успавя да поправи магически сандък благодарение на който смъртожадни ахлуват в Хогуортс. Както ни обяснява Малфой той е комплект заедно с шкаф. Сигурно сте забелязали, колко често се появяват шкафа и сандъка в книгите. В стаята на тайните Хари се скрива от Малфой в същия този шкаф в магазина на Боргин. По-късно в книгата Пийвс рабива едни сандък в тавана на стаята на Филч. Когато Хари минава покрай него го вижда - черен и златен. В Орденът на Феникса Фред и Джордж, казват на Хари, че са бутнали Монтагрю, който се е опитвал да им вземе точки в голям сандък - това отново е вече познатият ни сандък. В Нечистокръвният принц - Малфой отива в магазина на Боргин и там отново стои до големият шкаф, послужил някога за убежище на Хари. В същата книга отново се срещаме и със сандъка - когато Хари се опитва да скрие учебника си по отвари в Нужната стая, той минава точно покрай сандъка...

Шапката - В Нечистокръвният Принц Дъмбълдор казва, че единствената реликва останала от Годрик Грифиндор е мечът му, но Разпределителната шапка също принадлежи на Грифиндор

Имена на звезди - Много от членовете на рода Блек са кръстени на звезди :
Сириус Блек е кръстен на звездата Сириус от съзвездието куче
Белатрикс - Често превеждана, като "жената войн" това е третата най-ярка звезда в съзвестието Орион.
Регулус - сърцето на лъва от съзвездието Лъв (Лео)
Alphard - единствената ярка звезда от съзвездието Хидра, известна като "Самотната звезда"
Андромедра - кръстена на галактиката Андромедра

_________________

I'm LoNeLy In My LiFe...HeLp Me To SuRvIvE
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://romilton.forumotion.com/index.htm
Velly:)
~ТаЛиСмАнЧеТо На ФоРуМа~~
Velly:)

Female Брой мнения : 309
Age : 24
Местожителство : ...там,където мечтите стават реалност...
Дом : Хафълпаф
Registration date : 09.10.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Странности и Съвпадения   Пон Окт 15, 2007 1:10 pm

Отношението към числото 7

7 са книгите от поредицата за Хари Потър.
7 са учебните години в Хогуортс.
Рожденият ден на Хари е Юли - Седмият месец от годината.
Семейство Уизли имат 7 деца.
Има 7 играчи във всеки куйдичен отбор.
Номерът на перона, от който тръгва Хогуортс Експрес е 9 и 3/4 събрано... 9+3+4=16 Когато съберем цифрите... 1+6=7
Има 142 стълбища в Хогуортс. Заедно 7 (1+4+2=7).
Грифиндорската кула е на 7 етаж.
Грифиндор не е печелил купата на домовете 7 години подред преди Хари да постъпи в Хогуортс.
Съпрузите Фламел имат 7 години разлика във възрастта.
Има 7 препядствия преди да се стигне до Философският Камък.
В препядствието на Снейп преди Философският Камък има 7 бутилки с различна форма.
Учениците от Хогуортс трябва да си купят 7 книги на Локхарт.
Има 7 пътя, които водят вън от Хогуортс, показани на Хитроумната карта.
Кабинетът на Флитуик е на седмият етаж.
Има 700 начина да се извърши фал в куидича.
Номерът на куидичният екип на Хари в трети филм е 7.
Тримагическият турнир е бил проведен за пръв път 700 години преди провеждането му в Огненият Бокал.
Фред и Джордж продават крема Канарче за 7 сикли.
Има седем ключалки на сандъка на Муди.
Муди беше заключен в седмият раздел на сандъка си.
В Американската версия на Затворникът от Азкабан, в началото на глава 15 има илюстрация на писмото от Хагрид до Хърмаяни, с което той и съобщава, че делото е загубено. На писмото има 7 петна от сълзи.
Франк Брийс е почти на 77 години в Огненият бокал
След пристигането на семейство Узили, Дигъри, Хари и Хърмаяни в лагера за световното по куйдич, един глас оповестява: "Пътниците от Стоутсхед хил пристигнаха в пет часа и седем минути."
След като чува звук през прозореца си в Орденът на Феникса, Върнън Дърсли извиква на госпожата от къща номер 7.
В Орденът на Феникса богъртът от бюрото се променя 7 пъти докато плаши Моли Уизли.
Лили започва да излиза с Джеймс през седмата им година в Хогуортс.
Пророчеството е на 97 ред в министерството на магията.
В Орденът на Феникса седем човека идват да помагат на Хари в стаята с арката, когато той пада там - Невил, Сириус, Ремус, Аластор, Нимфадора, Кингзли и Албус.
В Министерството на магията Хари и неговата група влизат в 7 стаи - стаята с много врати, стаята на времето, космическата стая, заключената стая, стаята с пророчествата, стаята с мозъците, стаята с арката.
В Затворникът от Азкабан, когато Снейп замества Лупин казва на класа да отворят на страница 394, чиито сбор е 7 (3+9+4=16 и 1+6=7)
Има 7 зоомагове регистрирани в министерството.
Нечистокръвният Принц излиза на 16 Юли 2005. Сбора на всяка част от датата е 7 (1+6=7 2+0+0+5=7 Юли е седмият месец)
В Нечистокръвният Принц министерството на магията раздава брушури със седем начина да се защитим от смъртожадните.
В Нечистокръвният Принц Хари чака Дъмбълдор пред прозореца от седем часа.
Майката на Забини (богата и красива магьосница) е била омъжена 7 пъти.
В учебника на Хари по отвари (в Нечистокръвният Принц) пише, че когато се прави отвара на Живата Смърт трябва на всеки седем завъртания обратно по часовниковата страна да се прави едно завъртане по посока на часовника.
Хорас Слъгхорн е бил на 57, когато е изпил за втори път Феликс Фелицис.
Кабинетът на Дъмбълдор е на седмият етаж.
Шест или седем инферии падат, когато Хари използва проклятието Петрификус Тоталус.
Волдемор смята, че 7 е най-слиното магическо число.

_________________

I'm LoNeLy In My LiFe...HeLp Me To SuRvIvE
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://romilton.forumotion.com/index.htm
Velly:)
~ТаЛиСмАнЧеТо На ФоРуМа~~
Velly:)

Female Брой мнения : 309
Age : 24
Местожителство : ...там,където мечтите стават реалност...
Дом : Хафълпаф
Registration date : 09.10.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Странности и Съвпадения   Пон Окт 15, 2007 1:10 pm

Отношението къл числото 12


Хари Потър и Философският камък

Дъмбълдор използва загасителя си 12 пъти на улица "Привит Драйв" за да изгаси лампите.
Часовникът на Дъмбълдор е с 12 стрелки.
Млекарят донася писмата на Хари с две дузини яйца (една дузина е 12 бройки)
Хагрид е два пъти по-висок от нормалните хора. Нормалният човек е 6 фута висок. Следователно Хагрид е висок 12 фута.
Перон 9 и 3/4 . Знаете ли, че 9 е 3/4 от 12.
Училищната песен има 12 реда (Хогуортс глиган пъпчив...)
Тролът влязъл в училището на Вси Светии е висок 12 фута.
По време на урока по летене първоначално Невил се издига на 12 фута.
Магическият дуел с Драко е насрочен за полунощ (12 часа).
Хари казва на Невил, че той (Невил) струва колкото 12 като Малфой.
Има 12 коледни дръвчета в голямата зала.
Дъмбълдор открива 12 употреби на змийската кръв.
Точно в 12 часа Хари става на единайсет години и Хагрид блъска на вратата.
Хърмаяни има 112 процента на изпита при Флитуик.
Когато Хари чува как Куйлър стене и хлипа в една празна класна стая той казва, че би се обзаложил на 12 Философски камъка, че в стаята е бил и Снейп.
Грифиндор беше на четвърто място с 312 точки.
В онлайн чат Джо Роулинг казва, че любимата й глава е 12 (Огледалото Еиналеж).


Хари Потър и Стаята на тайните

Хари навършва 12 години.
След като Доби пуска пуднига в къщата на Дърсли, Хари получава писмо от министерството на магията, че е направил летежна магия в 9 часа и 12 минути.
Рон казва на Хари, че му е писал около 12 пъти през лятото за да отиде на гости в Хралупата.
Училищните настоятели, които се подписват за отстраняването на Дъмбълдор са 12 .
Локхарт казва, че има 12 джуджета, които обикалят из Хогуортс и поднасят валентинки.
Локхарт казва на Хари, че когато е бил на 12 е бил много по-неизвестен от Хари сега.
Локхарт казва в глава 12 на книгата си какъв е идялният подарък за рожденият му ден.
Научаваме, че Бил и Пърси имат 12 изпита за СОВА.

Хари Потър и Затворникът от Азкабан

Леля Мардж има 12 булдога.
Сириус Блек бяга от Азкабан след като е прекарал там 12 години.
За да не слуша Мардж, Хари се опитва да си спомни какво пише на страница 12 от наръчника му за ползване на метла.
В автобус "Среднощният Рицар" има полвин дузина легла.
Фъдж казва, че Сириус Блек е убил 12 мъгъла и 1 магьосник с едно проклятие. Тук трябва да уточним, че всъшност Питър Петигрю е убил 12 човека с едно проклятие.
В "Продъненият Котел" Рон и Пърси са настанени в стая номер 12.
Чантата на Хърмаяни с скъсва, защото е натъпкана с поне дузина тежки учебника.
Размахът на крилете на Бъкбийк е 12 метра.
Когато Снейп замества Лупин в часа по Защита срещу черните изкуства, той казва на класа да отворят на страница 394. Тук ще си поиграем с цифрите от 394 : 3 +9 = 12 ; 3х4 = 12 ; 9 е 3/4 от 12 .
Рон казва, че Блек се е надвесил над него с 12 инчов нож.
На Коледа, Трелони не сяда на масата, защото там вече има 12 души и с нея ще станат тринадесет.
Макгонъгол не е щастлива когато Хари я пита за дванадесети път как е метлата му.
В пророчеството си Трелони казва, че слугата на Черният Лорд е бил заключен 12 години.

Хари Потър и Огненият Бокал

Мъгълът Франк смята, че наджини е дълга 12 фута
Куфарът на Хари и всичките му неща за училище са опаковани в 12 часа
На световното по куидич Българите настояват за още 12 места в горните ложи
Дядото на Крауч е имал 12местен летящ килим.
Писмото, което Хари праща до Сириус след първото изпитание е толкова голямо, че Пиги пада 12 фута докато успее да полети.
На мястото където трябва да стои 12 на часовникът на семейство Уизли, който показва къде се намира всеки от семейството вместо 12 има "Смъртна опасност"
Хагрид казва на Хари да се срешнат в полунощ.
Сириус казва на Хари, че са нужни поне полвин дузина магьосници за да убоздаят дракон.
Хари, Рон и Хърмаяни носят на Сириус дузина парчета пиле.
Докато Хари и Рон правят фалшиви предсказания, едно от предсказанията на Хари е, че ще му бъде забит нож в гърба от човек, който смята за приятел защото Венера е в Дванадесетият дом.
Хагрид е бил 12 годишен, когато баща му умира.
Пръчката на Седрик е дълга 12 инча.
Професор Бийнс разказва за възтанието на таласъмите през 1612 година.
12 ученика от Дурмщранг пристигат за тримагическият турнир.
По време на последното изпитание паякът пуска Хари от 12 фута височина.
Преди Хари да отиде да доведе Дъмбълдор, Крауч казва, че синът му има 12 СОВИ.

Хари Потър и Орденът на Феникса

На корицата има 12 свещи на преден план.
Щабквартирата на Ордена се намира на номер 12.
Хари е изминал едва дозина стъпки докато стигне до Дъдли и диментора.
Заседанието в министерството е на 12 Август
Докато Бил обяснява на Хари, че е добре, той взима 12 свитъка наведнъж.
Полвин дозина от магисъбора гласува осъдително за Хари.
Луна гледа на 57 страница в "Дрънкало" 5+7=12
Едно от домашните за Снейп е 12 инча пергамент за употребета на лунен камък в правенето на отвари.
То време на наказанието си при Ъмбридж Хари вижда на куидичното игрище полвин дозина играчи.
Хари вижда как Доби взима полвин дозина от шапките, които прави Хърмаяни.
Когато децата на г-н Уизли са в щабквартиранта, загрижени за баща си, Сириус носи полвин дозина бутилки от бирен шейк.
Кингзли моли г-н Уизли за възможно най-много информация за забелязаните летящи мъгълски средства от 12 месеца.
Когато срещат Локхарт в св. Мънго той им дава дузина автографи.
Хари си мисли колко по трудно е да премести ръката си на 12 инча и да хване ръката на Чо, отколкото да хване бързият Снич в небето.
Хърмаяни казва на Хари да дойде с Чо в 12 часа в Трите метли.
След интервюто в Дрънкало, Трелони предсказва на Хари, че ще има 12 деца и ще доживее до дълбока старост.
Когато Джеймс обезоръжава Снейп, неговата пръчка отлита на 12 фута във въздуха.
Има дозина врати в отдел Мистерии.
Рон напомня на Хари, че Хърмаяни има 112% на изпита си по Вълшебство миналата година.
Момче от Рейвънклоу предлага на Хари и Рон стимулиращ мозъка елексир за 12 галеона.
Има дузина смъртожадни в министерството на магията.
Когато Фъдж вижда Волдемор в министерството, Дъмбълдор му казва, че е време да разбере, че от 12 месеца преследва грешният човек.
Магазинът на Фред и Джордж е номер 93 на Диагон али. 9+3=12

Хари Потър и Нечистокръвният Принц

Бутилчицата Феликс Фелицис, която Слъгхорн дава на Хари е достатъчна за 12 часа късмет.
Джини казва на Рон, че има опит колкото 12годишно момче.
Хагрид доставя традиционните 12 коледни дървета.
Уроците по магипортиране са 12 седмици и струват 12 галеона.
Хари казва, че иска да не използвал Сектосемпра на Малфой, не само защото сега има дузина наказания.
Наказанието на Хари е да подрежда папките. Снейп му дава кашон 1012.
Стомахън на Хари започва да къркори в 12 и полвина.
Дъмбълдор изпива 12 чаши от отварата в пещерата.
Дозина инферии изкачат от езерото.

Други

Al-bus Per-civ-al Wulf-ric Bri-an Dum-ble-dore. 12 срички

_________________

I'm LoNeLy In My LiFe...HeLp Me To SuRvIvE
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://romilton.forumotion.com/index.htm
Velly:)
~ТаЛиСмАнЧеТо На ФоРуМа~~
Velly:)

Female Брой мнения : 309
Age : 24
Местожителство : ...там,където мечтите стават реалност...
Дом : Хафълпаф
Registration date : 09.10.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Странности и Съвпадения   Пон Окт 15, 2007 1:11 pm

Чорапите

Хари Потър и Философският камък
Един от подараците на Хари за рожденият му ден са били чифт стари чорапи от семейство Дърсли.
Когато срещаме за пръв път порасналият Хари, той търси чорапи в килера си.
Дъмбълдор казва на Хари, че в огледалото Еиналеж се вижда как държи чифт нови чорапи.

Хари Потър и Стаята на Тайните
В Хралупата г-жа Уизли се грижи за състоянието на чорапите на Хари.
Когато Доби обяснява на Хари как може да бъде освободен му казва, че семейството му се стараят да не му дадът даже чорап.
Хари успява да надхитри Малфой и да освободи Доби с чорап.

Хари Потър и Затворникът от Азкабан
Хари набутва опасноскопа в чифт стари чорапи, които не използва.
Един от най-лошите подаръци за Хари са били чифт стари чорапи на Върнън Дърсли.
Рон разопакова чифт нови вълнени чорапи на коледа, но ги изпуска като вижда новата метла на Хари.

Хари Потър и Огненият Бокал
Докато е в Хралупата г-жа Уизли пере чорапите на Хари.
За Коледа Хари подарява на Доби чорапи.
Рон също подарява на Доби виолетови чорапи.
Доби подарява на Хари чорапи. Единият Зелен със сничове, другият червен с метли. Доби ги е изплел сам.
На Коледният бал Муди вижда чорапите (подарък от Доби) и казва "Хубави чорапи, Потър"
Хари казва, че ще купи на Доби чорапи за всеки ден от годината.
Сутринта преди първото изпитание Хари е толкова притеснен, че не забелязва, че се опитва да си убуе шапка вместо чорап.
Докато Хърмаяни обяснява на Хагрид за СМРАД той си слага чорапи.
Хари и Рон си прекарват забавно в Хогсмийд избирайки странни чорапи за Доби - Едни с блестящи сребърни и златни звезди, или пък такива които започват да пищят като се вмиришат.

Хари Потър и Орденът на Феникса
Тонкс разказва на Хари как майка и можела да подрежда чорапите с магия. Даже можела да ги накара да се сгънат по чифтове.
Лулата на Мъндънгус има миризма на горящи чорапи.
След като Фред и Джордж предлагат (доста настойчиво) на Рон да му залепят значката за челото с магия за трайно залепване, той бързо я прибира в едни чорапи и я заключва в куфара си.
Сутринта Шеймъс се облича с такава скорост, че Хари още дори не си е обул чорапите.
Когато Хари надниква в спомените на Снейп той вижда група момичета, които се смеят (без Лили). Те са без обувки и чорапи и разхлаждат краката си в езерото.

Хари Потър и Нечистокръвният Принц
Хари слага отварата Феликс Фелицис в едни чорапи в своя куфар.
Близнаците Уизли отценяват майка си повече, след като вече сами си перат чорапите.

Необичайни събития по Хелоуин

Рожденият ден на Хари е на 31 Юли. Теоритично той може да е бил създаден на Хелоуин (31 Октомври е 9 месеца по-рано от 31 Юли)
Родителите на Хари са убити от Волдемор
Куйлър пуска планинският трол
Почтибезглавият Ник е убит през 1492 на Хелоуин
Хари намира вкаменената г-жа Норис
Сириус Блек напада портрета на Дебелата Дама
Хари Потър е четвъртият избраник в турнира
Пророчеството за Хари и Волдемор е направено.

_________________

I'm LoNeLy In My LiFe...HeLp Me To SuRvIvE
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://romilton.forumotion.com/index.htm
Velly:)
~ТаЛиСмАнЧеТо На ФоРуМа~~
Velly:)

Female Брой мнения : 309
Age : 24
Местожителство : ...там,където мечтите стават реалност...
Дом : Хафълпаф
Registration date : 09.10.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Странности и Съвпадения   Пон Окт 15, 2007 1:13 pm

Тринайста глава

Във всяка книга лошият се появява точно в тази глава.

Книга 1 - Професор Снейп заплашва професор Куйлър, за когото все още мислим, че е добър.
Книга 2 - Срещаме се с Том Мерсволуко Ридъл, който ни убеждава, че имено той е заловил Хагрид последният път.
Книга 3 - Скабърс (Питър) се прави на умрял и отново успява да се спаси с този стар номер.
Книга 4 - Професеор Муди (или този, който мислим за Муди) превръща Малфой в пор и го подхвърля надолу нагоре пред погледите на всички.
Книга 5 - Хари има наказание при Долорес Ъмбридж и вече никой не може да си представи, че тя е мила и добра
Книга 6 - Хари и Дъмбълдор се връщат назад във времето за да видят първата среща на Албус Дъмбълдор с Том Ридъл.

Лилавият цвят

Хари Потър и Философският Камък
Когато Варнън Дърсли се връща от работа се блъска в носещ виолетова мантия човек.
Тюрбанът на Куйлър е лилав
На Дъдли му пораства опашка след като Хагрид запраща по него лилав лъч светлина.
В магазина на Оливандър има една изложена пръчка, която стои на лилава възглавничка.
Мантията на Дъмбълдор е лилава.
Хари вижда огромни лилави жаби в магическата менажерия
Мантията на Дедалиус Дийгъл е лилава.
Писмото на хари от Хогуортс е запечатано с лилав восък.
По време на пътуването към Хогуортс небето е описано като тъмнолилаво.
Огънят в стаята с отварите е лилав
Хари вижда човек с виолетова шапка, който му се покланя докато пазарува.
Хари си спомня, че веднъж мъж с лилава мантия се е здрависал с него.

Хари Потър и стаята на тайните
Фотоапарата на магьосника във Флотиш и Блотс пръска лилав дим всеки път когато направи снимка.
Един път счупената пръчка на Рон измагьосва лилави балони
Любимият цвят на Локхарт е лилав.
Фъдж носи лилави ботуши.
Локхарт е с лилава мантия в клуба по дуелиране
Носът на Филч става морав, когато се разболее.
Младите мандрагори са зелено-лилави растения.
Невил си купува лилав кристал и други защитни амулети за да се предпази от чудивището на Слидерин.
Когато Макгонъгол излиза да съобщи, че куидичът е отменен тя го прави с гигантски лилав мегафон.

Хари Потър и Затворникът от Азкабан
Спалните чували, в които спят учениците са лилави.
Среднощният рицар е лилав.
Стан Шънпайк е облечен в лилава служебна мантия.
Лий Джордън коментира куидичните мачове с голям лилав магафон.

Хари Потър и Огненият Бокал
Писмото изпратено от г-жа Уизли до сем. Дърсли е лилаво.
След като изяжда бонбона "Тонезик" Дъдли се задавя и става морав.
Рон дава на Доби чифт лилави чорапи, които майка му му изпраща.
Торбата в която са сложени миниятюрните модели на дракони е лилава.
Програмата на световното по куидич е лилава.
Картината приятелка на Дебелата Дама се казва Виолет.
Господин Робъртс има големи сенки под очите (тъмно лилави)
Магическият огън е виолетов.
Когато Хари поглежда тавана в голямата зала той вижда, че облаците са черни и лилави.
Стълбите на световното по куидич са лилави.
Столовете в горната ложа са лилави.
Рита Скийтър е облечена в кожена лилава риза.
Фотоапарата на фотографа на Рита прави лилав дим след всяка снимка.
Течността, с която мадам Помфри лекува раната на Хари след битката със Шипоносеца е лилава.
Корнелиус Фъдж е с лилава шапка.
Людо Багман носи лилава мантия със звездички.
Един от крановете в банята на префектите пуска лилави балони.
Отварата за сън, която взима Хари е лилава.

Хари Потър и Орденът на Феникса
Косата на Тонкс е виолетова
Дедалус Дийгъл изтърва виолетовата си шапка.
Мъндънгус спасява Рон от виолетов комплект мантии.
Разболяващите бонбонки на братя Уизли имат два края. Като отхапеш оранжевия се разболяваш, а като гризнеш моравия си отново здрав.
Г-жа Уизли е в лилава рокля в деня на изслушването на Хари.
Г-жа Уизли приготвя на Рон чифт виолетови чорапи.
Тонкс носи лилава шапка докато изпраща Хари до гара Кингс Крос
На празненството по случай началото на годината Дъмбълдор е с лилава мантия
Когато Хари казва на Дъмбълдор за змията, ухапала г-н Уизли, Дъмбълдор е с лилаво-златна ношница.
В св. Мънго Локхарт е облечен в лилава ношница.
Отново виждаме лилавият Среднощен Рицар и Стан Шънпайк в лилавата си унформа
Един от фишеците на Фред и Джордж прави гигантски, пушещ, лилав прилеп
Смъртожадните поразяват Хърмаяни с магия, чиято черта прилича на пурпорен пламък

Хари Потър и Нечистокръвният Принц
Министерството на магията разлепя лилави плакати с обяснения как да се предпазим и кои са смъртожадните.
При първото си появяване Хорас Слъгхорн носи лилава копринена пижама.
По прозорците на магазина на Фред и Джордж има гигантски, лилави, набиващи се на очи плакати.
Новият пухкавел мъник на Джини - Арнолд е лилав
Когато Дъмбълдор отива да види Том Ридъл в сиропиталището е облечен с лилав костюм.
Отварата на Живата смърт приготвена от Хърмаяни има тъмно лилав цвят.

Имена на цветя

Arabella Figg - Арабела Фиг
Fleur Delacour - Фльор Делакор
Lavender Brown - Лавендър Браун
Lily Potter - Лили Потър
Madam "Poppy" Pomfrey - Мадам "Попи" Помфри
Magnolia Crescent - Магнолия Крескент
Moaning Myrtle - Стенещата Миртъл
Narcissa Malfoy - Нарциса Малфой
Pansy Parkinson - Панси Паркинсън
Petunia Dursley - Петуния Дърсли
Privet Drive - Привит Драйв
Remus Lupin - Ремус Лупин
Rose Zeller - Роуз Зелър (За първа година в Хафълпаф в Ордена на Феникса)
Violet (Приятелката на Дебелата Дама)
Wisteria Walk - Уистериа Уолк

_________________

I'm LoNeLy In My LiFe...HeLp Me To SuRvIvE
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://romilton.forumotion.com/index.htm
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Странности и Съвпадения   

Върнете се в началото Go down
 
Странности и Съвпадения
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Harry Potter fans :: В замъка :: Библиотеката-
Идете на: