Harry Potter fans

Hogwarts-school of magic
 
ИндексЗбИжЗИЙКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Хогуортс

Go down 
АвторСъобщение
Velly:)
~ТаЛиСмАнЧеТо На ФоРуМа~~
avatar

Female Брой мнения : 309
Age : 24
Местожителство : ...там,където мечтите стават реалност...
Дом : Хафълпаф
Registration date : 09.10.2007

ПисанеЗаглавие: Хогуортс   Пон Окт 15, 2007 1:54 pmИмето на училището Hogwarts идва от warthog, което е вид африкански глиган.
Хогуортс е основан преди повече от 1000 години от четиримата най-велики магьосници тогава - Годрик Грифиндор, Хелга Хафълпаф, Роуина Рейвънклоу и Селазар Слидерин.
Те заедно построяват Хогуортс, а след това започват да обучават учениците в изкуството на магията. Разбирасе всеки предпочита да обучава различни ученици и така скоро възникват спорове. Така в Хогуортс се създават четири дома по името на всеки от четиримата създатели.
Скоро Слидерин напуска училището и създава Стаята на Тайните
На 11 години учениците в Хогуортс постъпват за първа година, веднага бива разпределен и започва обучението си. Той се учи в продължение на 7 години, като се явява на няколко изпита между годините.

_________________

I'm LoNeLy In My LiFe...HeLp Me To SuRvIvE
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://romilton.forumotion.com/index.htm
Velly:)
~ТаЛиСмАнЧеТо На ФоРуМа~~
avatar

Female Брой мнения : 309
Age : 24
Местожителство : ...там,където мечтите стават реалност...
Дом : Хафълпаф
Registration date : 09.10.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Хогуортс   Пон Окт 15, 2007 1:57 pm

Нужната Стая

Едно от най-интересните и необятни места в Хогуортс е Нужната Стая. Тя е уникална и неповторима, защото може да се превърне в това, което ти трябва. Много ученици в "Хогуортс" навярно не знаят за нея, но тя е там - готова да им се притече на помощ в труден момент. Може би най-великото откритие на четиримата създатели на "Хогуортс" - Нужната стая - се намира на седмия етаж в училището, а вратата й представлява гоблен с тролове балетисти. За да се отвори стаята, просто трябва да минеш 3 пъти покрай гоблена и да си мислиш в какво искаш да се превърне. Естествено трябва да й дадеш правилно и точно описание на желаната стая.
Нужната стая често е използвана за скривалище. Когато стаята се превръща в скривалище, пред Хари се ракрива цял град от прикрити, забравени от векове предмети и улики за недоказани престъпления. Съдържанието само на една секция от тази стая крие в себе си огромно съкровище, а какво ли има в останалите безбройни места,в които може да се превърне тя.
От книгите знаем, че стаята е използвана и за щабквартира на ВОДА и, макар че ВОДА е разкрита, стаята може отново да се превърне в място, пълно с магически предмети и книги, които да използваш.
Едно доста забавно превъплъщение на стаята се разкрива, когато ти се ходи до тоалетна. Тогава стаята ще ти предостави огромна колекция от гърнета.
Това място е познато не само на хората, но и на домашните духчета, които я използват доста често за всевъзможни неща.
Само с тези оскъдни примери стаята надали може да се опише, но тя без съмнение е най-вълшебното място в "Хогуортс", а може би и най-голямото му съкровище.


Стаята на тайните

Стаята на тайните - за нея в Хогуортс се носят много легенди. Спомената е дори в книгата "История на Хогуортс", но никой от учениците дори не подозира, че тя наистина съществува до 1992 година, когато тя отново е отворена.
Тази стая е създадена от Селазар Слидерин, който е затворил вътре чудовище и е напуснал училището. Тази стая може да бъде отворена само от истинският наследник на Слидерин, благодарение на дарбата на рода (всички от рода на Слидерин могат да говорят змийски). Целта й е да бъдат убити всички мътнороди в училището. Чудовището в стаята е гигантска змия - Базилиск. Той убива с поглед и с отровните си зъби, но кукуригането на петел е смъртоносно за него. Видиш ли непряко погледа му, той те вкаменява и само отвара от мандрагора може да те върне обратно към живота.
През годините Хогуортс е бил претърсван многократно, но стаята не е открита. Това може би значи, че тя е била отваряна повече от два пъти. Но на нас са ни известни отварянията на стаята през 1942 и 1992. През 1942 стаята е отворена от Том Ридъл - наследник на Слидерин по майчина линия. Тогава е убита една ученичка с мъгълски произход - Миртъл, която сега обитава Хогуортс като дух. След това отваряне несправедливо е обвинен Рубиъс Хагрид, а злосторникът се измъква. През 1992 стаята е отворена от Джини Уизли, обсебена от спомена на Том Ридъл. Така стаята е отворена за втори път, но благодарение на Хари Потър, Роналд Уизли и Хърмаяни Грейнджър базилиска е убит, а Том Ридъл разкрит.


Библиотеката

Училищната библиотека в Хогуортс се намира на четвъртият етаж. Библиотекарката - Мадам Ирма Пинс пази внимателно книгите от учениците и следи за реда в помещението. Библиотеката затваря в 8 вечерта. Книги от библиотеката не могат да се изнасят извън училището (поне според Сивиръс Снейп).
В библиотеката има хиляди книги разделени на много отдели. Известни са ни няколко от тях. Секцията за дракони е едно от любимите места на Хагрид в цялата библиотека, а отдел невидимости е чудесно място да почетеш на спокойствие. В недостъпният отдел стоят книгите с едни от най-опасните и трудни магии. Този отдел е достъпен само за големите ученици, а книга от него може да се вземе с писменото разрешение на учител. Книгите в него са защитени с магия и ако някой вземе книга без разрешение, тя започва да пищи.
В библиотеката можете да намерите и книгата - История на Хогуортс, която Хърмаяни Грейнджър знае почти наизуст.


Езерото

Хогуортс се намира на висок хълм, до който има голямо езеро.
Езерото заема важна част в традицията на Хогуортс. Първокурсниците минават през него преди първата си година в училището. Те се движат по четирима в лодка водени от пазача на дивеча в Хогуортс. Понякога е имало и инциденти. Например малкият брат на Колин Крайви пада в езерото, но е спасен от Гигантската Сепия.
От езерото учениците виждат за първи път Хогуортс. Лодките преминават през нисък тунел и спират в подножието на замъка.

Преди тримагическият турнир гостите от Дурмщранг пристигат в езерото. Те се появяват от дълбините благодарение на кораба си. Второто изпитание на тримагическият турнир е в езерото. Тогава около него са наредени места за зрителите.


Познаваме и някой от съществата, които обитават езерото:

Гриндилоу - Тези същества са известни още като водни демони и са много опасни както за мъгъли, така и за магьосници. Те обитават водоемите в Англия и имат дълги пръсти и остри зъби, с които нападат жертвите си. Магията, с която може да им се противодейства е Релашио. Професор Ремус Лупин учи класа на Хари през 1993 да се защитава от водните демони. Някои езеряни си имат и домашни Гриндилоу и ги ползват за да пазят дома си.

Езеряните - Това са същества със собствена култура, език и обичаи. Те са умни и живеят почити като хората, но под водата. Живеят на групи. Имат сивкава кожа и дълга зелена коса. Въпреки, че обикновено обитават дълбоките води на езерата те могат да прекарат известно време и на сушата. Интересно е, че гласът им под вода е напълно разбираем за човека, но на сушата се чуват само ужасни стържещи звуци. Известно ни е, че Албус Дъмбълдор е говорел езика им. В Хогуортското езеро те имат малко селце. В него има статуя на езерянин и голяма скала с картина върху нея. Картината изобразява езеряни с копия, които гонят нещо подобно на гигантската сепия.

Гигантската сепия - Тя е последната гигантска сепия в Хогуортското езеро и въпреки митовете изглежда е дружелюбна към учениците. Един път тя спасява Денис Крайви, когато той пада от лодката преди първият си курс. Учениците често й хвърлят храна, а тя от време на време се появява на повърхността. Вероятно в миналото е била гонена от езеряните и затова сега е останала само тя.

Духове бродници - Понякога можете да срещнете и духове бродници в езерото. Стенещата Миртъл например често попада в езерото ако някой пусне водата докато тя е в тоалетната. Тя рядко ходи при езеряните, защото не се разбират.

_________________

I'm LoNeLy In My LiFe...HeLp Me To SuRvIvE
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://romilton.forumotion.com/index.htm
Velly:)
~ТаЛиСмАнЧеТо На ФоРуМа~~
avatar

Female Брой мнения : 309
Age : 24
Местожителство : ...там,където мечтите стават реалност...
Дом : Хафълпаф
Registration date : 09.10.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Хогуортс   Пон Окт 15, 2007 2:01 pm

Портрети

В Хогуортс има многобройни портрети и изображения на умрели хора, животни, пейзажи, сцени, карти, храна. Картините в Хогуортс могат да се движат, говорят и да си ходят на гости, в общи линии те могат да комуникират с останалите портрети и хората в замъка. Също така ако съществуват няколко портрета на един човек, той може да прескача от единия на другия във всеки един момент, но никога не може да бъде във всички едновременно. След смъртта на човек портрета му запазва голяма част от неговата индивидуалност и поведение. Например портретът на майката на Сириус мрази мъгълокръвните, както самата му майка. След като Дъмбълдор умира неговият портрет е точно копие на истинският Дъмбълдор и на външен вид изглежда точно като него.

Финиъс Нигелус - прадядото на Сириус Блек, чието пълно име е Финиъс Нигелус Блек е един от директорите на Хогуортс и вече не е между живите. Има два портрета единият е в директорският кабинет на Хогуортс, където са всички портрети на досегашните директори. Вторият му портрет е на площад Гримолд номер 12. Така той може да прескача между двата си портрета.
Купа с плодове - Картина на купа с плодове отделя кухнята на Хогуортс от останалата част на замъка. Доста хора знаят, че като погъделичкаш крушата в центъра тя започва да се кикоти и се превръща в голяма, зелена дръжка.
Сър Кадоган - Този портрет е на дребен смахнат рицар, който има твърде голям меч и дебело пони. Портретът му стои на седмият етаж близо до северната кула. През 1993 година сър Кадоган охранява известно време и кулата на Грифиндор, но се проваля и бива уволнен от тази си длъжност. Сега портретът му отново е на обичайното си място до северната кула.
Армандо Дипит - Директор на Хогуортс преди Дъмбълдор, докато Том Ридъл е бил в училището. Неговият портрет виси в директорският кабинет.
Дилис Дъруент - Една от най-изтъкнатите директорки на Хогуортс. На портрета си в Хогуортският директорски кабинет тя е с дълги сребърни букли. Тя също има и портрет в "Свети Мънго". Била е лечителка от 1722 до 1741, а след това е избрана за директор от 1741 до 1768.
Албус Перцивал Улфрик Брайън Дъмбълдор - Директор на хогуортс. Умира 1996 година. Един от най-силните магьосници на земята. Вероятно има няколко портрета, но със сигурност знаем само за този висящ в директорският кабинет. Носител е на орден на Мерлин първа степен, Велик мъгъловраг, почтен член на Маги събора, лицето му е на картичките с шоколадови жаби и много други.
Евърард - Директор на Хогуортс, има два портрета - един в директорският кабинети и един в Министерството на Магията.
Дебелата Дама - Носеща розова рокля, Дебелата дама пази входа на кулата на Грифиндор. За да се отмести тя иска парола, която сменя през няколко месеца. Най-добрата й приятелка се казва Виолет и с нея често си устройват празненства. Понякога Дебелата дама напуска портрета си за нощна разходка и така излязлите през нощта Грифиндорци могат да се окажат заключени извън кулата.
Фортескю - бивш директор на Хогуортс. Портретът му е в кабинета.
Картата на графство Аргилшър - Намира се на вторият етаж. Там се крие дебелата дама след покушението на Сириус Блек през 1993.
Пейзажа с дърветата - На четвъртият етаж в училището Хогуортс има картина с много дървета, зад които Дебелата Дама бяга след покушението на Сириус Блек през 1993.
Русалката върху скалата - В банята на перфектите има само една картина, със златна рамка. На нея е изобразена русокоса русалка върху скала.
Езеряните - В езерото има скала. Върху нея има изображения на езеряни, които носят копия и преследват нещо подобно на гигантската сепия.
Група монаси - С тях сър Кадоган се весели по Коледа.
Пияните монаси - портрет на група пияни монаси виси в Хогуортс. Един път дебелата дама е изпила всичкото им 500 годишно вино.
Виолет - Стара магьосница, най-добрата приятелка на Дебелата дама. Нейният портрет виси в една малка стаичка близо до голямата зала.
Магьосника с моржовите мустаци - Неговият портрет е точно до портрета на Виолет в малката стая до голямата зала.

Изпити в училище за магия и вълшебство "Хогуортс"

Учебните години в Хогуортс са седем.
През първата година учениците държат теоретични изпити по всички предмети и практически изпити по Отвари, Трансфигурация, Вълшебство и Билкология. Ако не си вземат тези изпити учениците не преминават в следващият курс. Също така първокурсниците изучават и Летене, което има само практика, но резултата не влияе на ученика.
През втората година учениците държат теоретични изпити по всички предмети и практически изпити по Отвари, Трансфигурация, Вълшебство, Билкология и Астрономия. Ако не си вземат тези изпити учениците не преминават в следващият курс. От тази година вече учениците могат да се записват на допълнителни предмети.
През третата година учениците държат теоретични изпити по всички предмети и практически по някои от тях.
През четвъртата година учениците държат теоретични изпити по всички предмети и практически по някои от тях.
През петата година учениците държат изпити за СОВА - Специалист по особена вълшебническа активност. Те биват теоретични и практически, като от тях зависи какви предмети ще продължат да изучават учениците за следващото ниво.
През шести курс учениците се записват на нови предмети за ниво ТРИТОН. За да се запишат трябва да са издържали изпитите си за СОВА с определена оценка.
През седми курс учениците държат изпити ТРИТОН - Тежки Разнородни Изпити по Тясноспециализирано и Общомагьосническо Ниво. Те са най-високата степен на квалификация, която се дава в Хогуортс.

Оценки, с които се преминава:
Изключителен
Надхвърлящ очакванията
Приемлив
Оценки, с които не се преминава:
Слаб
Ужасен
Трол

_________________

I'm LoNeLy In My LiFe...HeLp Me To SuRvIvE
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://romilton.forumotion.com/index.htm
Velly:)
~ТаЛиСмАнЧеТо На ФоРуМа~~
avatar

Female Брой мнения : 309
Age : 24
Местожителство : ...там,където мечтите стават реалност...
Дом : Хафълпаф
Registration date : 09.10.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Хогуортс   Пон Окт 15, 2007 2:04 pm

Домовете в Хогуортс

По един дом на всеки основател. Домовете носят имената на основателите, а учениците в тях са разпределени от Разпределителната шапка.

Грифиндор
Емблемата на дома е лъв – Разпределителната шапка преценява грифиндорците като смели и дръзки. Цветовете на дома са алено и златно, а екипите за куидич – червени. Отговорник на дома бе професор Минерва Макгонъгол чието най-фриволно качество е строгостта. След смъртта на Дъмбълдор преподавателката по Трансфигурация стана директор. Почетен призрак на дома е сър Николас де Мимси-Порпингтън (Почтибезглавия Ник), а бъбривият портрет на Дебелата дама охранява кръглата дупка, вход към общата стая на “Грифиндор” на седмия етаж на едноименната кула. Хари спи в кръгла стая с Невил Лонгботъм, Рон Уизли, Дийн Томас и Шеймъс Финиган – единствените момчета в класа.
Общата стая е уютно кръгло помещение с много кресла. Там учениците прекарват голяма част от свободното си време.
Преди Хари Потър да се присъедини към Грифиндорци те са губили купата на домовете 7 поредни пъти от Слидерин. След това Грифиндор печели купата през всички години. Купата по куидич е спечелена от Грифиндор през 1993 след невероятна игра на отбора.
В Грифиндор още са учили велики магьосници, като Албус Дъмбълдор, Сириус Блек, Джеймс Потър, Лили Евънс, Ремус Лупин и много други.

СлидеринСелазар Слидерин е змиеуст. Това означава, че може да говори змийски. От там емблемата на дома е змия, а цветовете са зелено и сребърно. Всеки слидеринец е лукав, горделив и славолюбив.
Допреди да убие директора професор Сивиръс Снейп (Отвари и Защита от черните изкуства) надзираваше безобразията, които подопечните му вършат в своето влажно подземие. Призрак на дома е страшният Кървав барон, но слидеринци, които обитават мрачните лабиринти под езерото, не се впечатляват. Общата стая на “Слидерин” е ниска и дълга, с голи каменни стени, а глобуси, провесени от тавана с вериги, мъждукат в зловещо зелено. Зеления екип за куидич днес облича образцов екземпляр като Драко Малфой, следвайки стъпките на смъртожадния си баща Луциус.
Славата на Слидерин не е случайна. От дома са произлезли много силни магьосници, като Финиъс Блек, Хорас Слъгхорн (изпълняващ длъжността отговорник на дома след бягството на Снейп) и Том Мерсволуко Риддъл по-известен, като Волдемор.

ХафълпафХелга Хафълпаф, основателка на този дом, цени усърдието и трудолюбието. Символът на Дома е язовец, а цветовете са черно и жълто. Ръководител на дома е преподавателката по билкология Помона Спраут.
Като цяло Хафълпафци се разбират с всички други домове освен със Слидерин.
Входът към подземната обща стая на “Хафълпаф” е неизвестен, но призракът на дома е Дебелия монах. Куидич-екипът в лимонено жълто облича героят на “Хафълпаф” Седрик Дигъри, който се държи, сякаш “Грифиндор” би бил по-подходящото място за него. Друг известен възпитаник на дома е леко помпозният Ърни Макмилан, с когото Хари е в един клас по Отвари при професор Слъгхорн.

Рейвънклоу
Най-ценени в този дом са будният ум и мъдроста. Не веднъж учениците на Рейвънклоу са били близо по точки до Грифиндор и Слидерин.
Символ на домът е орела, а цветовете са синьо и бронзово. Ръководителят Филиус Флитуик е преподавател по вълшебство. За общата стая на домът знаем само, че е в кула в западната част на замъка. Охранява се от рицар. Дух бродник на дома е Сивата дама.
Напоследък домът е нямал големи куидични успехи.
От този дом си излезли много добри магьосници. Много ученици се чудят как Хърмаяни Грейнджър с нейният ум не е в рейвънклоу, но уви, засега там са Луна Лъвгроуд и Чо Чан.

_________________

I'm LoNeLy In My LiFe...HeLp Me To SuRvIvE


Последната промяна е направена от на Пон Окт 15, 2007 2:08 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://romilton.forumotion.com/index.htm
Velly:)
~ТаЛиСмАнЧеТо На ФоРуМа~~
avatar

Female Брой мнения : 309
Age : 24
Местожителство : ...там,където мечтите стават реалност...
Дом : Хафълпаф
Registration date : 09.10.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Хогуортс   Пон Окт 15, 2007 2:06 pm

Учебни Предмети

АРИТМАНТИКА
Преподавател – Професор Вектор
Учебник – “Нумерология и граматика”
Характеристикa – за този предмет не се знае много. Учениците се занимават с числа и диаграми. Предметът започва да се изучава в трети курс.
История и значене – вероятно е подобна на аритметиката – дял от математиката, който се занимава с числата, изразени в цифри, и действията с тях (думата аритметика идва от старогръцки и означава именно наука за числата). Думата аритмантика може да бъде и съставна от аритметика и семантика (наука за значението на имената) и да е “наука” за значението на числата.

АСТРОНОМИЯ
Преподавател – Професор Синистра
Учебник – неизвестен
Характеристика – учебната програма включва изучаване на звезди, движение на планетите и техните спътници, космически явления. Часовете се провеждат веднъж седмично в полунощ на най-високата астрономическа кула на замъка, достъпът до която е забранен извън часовете по астрономия. Учениците имат нужда от телескоп.
История и значене – астрономията възникнала още в древността в Древен Египет, където си служели с движението на звездите и планетите за да определят времето за сеитба и жътва. По звездите древните разбирали кога е време за разлив на реките, а моряците се ориентирали по звездното небе. Понятието е съставено от старогръцкото наименование за звезда и думата за закон, уредба, устройство.

БИЛКОЛОГИЯ
Преподавател – Професор Помона Спраут (ръководител на дом “Хафълпаф”)
Учебник – “Хиляда магически билки и плесени” от Филида Спора
Характеристика – учебната програма включва изучаване на различните магически растения, гъби и плесени, техните свойства и грижите за тях. Часовете се провеждат в оранжериите зад замъка три пъти седмично. Учениците имат нужда от защитни ръкавици от змейска кожа или друга подобна. Книги, свързани с предмета, са ”Енциклопедия на отровните гъби” и ”Магически средиземноморски растения и техните свойства”.

ВЪЛШЕБСТВО
Преподавател – Професор Филус Флитуик (ръководител на дом “Рейвънклоу”)
Учебници – “Класически заклинания” (от първи до седми курс) от Миранда Гошоук
Характеристика – учебната програма включва изучаване на най-популярните и използвани магии и заклинания – левитация (от латинската дума за лек – повдигане на някакво тяло без да бъде докоснато, със силата на човешката воля), призоваваща и отпращаща магия, развеселителна магия и др. Книги, свързани с предмета, са "Аналогия на заклинанията от осемнайсети век", "Древни и забравени заклинания и магии", "Има ли пръчка, има ли начин".

ГРИЖА ЗА МАГИЧЕСКИ СЪЗДАНИЯ
Преподаватели – Професор Кетълбърн (пенсионира се), Рубиъс Хагрид (пазител на ключовете и дивеча), професор Гръбли Планк (замества)
Учебници – “Фантастични животни и къде да ги намерим” и “Чудовищна книга за чудовища”
Характеристика – учебната програма включва изучаване на създанията в магическия свят, тяхното местоживеене, характеристики и способности. Часовете се провеждат на открито около замъка. Книги, свързани с предмета, са "Видове змейове във Великобритания и Ирландия", "От яйцето до пъкъла", "Отглеждане на змейове за удоволствие и печалба", "Пернати или копитни?", "Ръководство за гледачи на змейове", "Ръководство по психология на хипогрифите", "Страховити обитатели на подводните глъбини", "Студия върху агресивното поведение на хипогрифите", "Хората, които обожават змейове”.

ЗАЩИТА СРЕЩУ ЧЕРНИТЕ ИЗКУСТВА
Преподаватели – Професор Куиръл, Професор Гилдрой Локхарт, Професор Ремус Лупин, Професор Аластор Муди
Учебници - "Тъмните сили: Ръководство за себеопазване" от Куентин Тримбъл, през времето на Проф. Локхарт - ”Блуждаене с бродници”, ”Ваканция с вещици”, ”Екскурзия с вампири”, ”Излети с Йети”, ”Скитосване с върколаци”, ”Туризъм с тролове”
Характеристика – учебната програма включва изучаване на различни проклятия и техните контрапроклятия, както и заклинания срещу опасните магически създания и същества. Книги, свързани с предмета, са ”Възход и падение на Черните изкуства” и ”Основи за урочасването за дейни и гневни”.

НАУКА ЗА ДРЕВНИТЕ БУКВИ РУНИ
Преподавател – неизвестен
Учебник – ”Древните руни стават лесни” (или ”Колко са лесни древните руни”)
Характеристика – учебната програма включва изучаване на древните букви руни и работа с различни рунически речници и преводи. Предмета започва да се изучава в трети курс.
История и значене – руните са най-древната германска писменост, разпространена най-вече сред скандинавските народи, представляваща “букви” от прави и начупени линии. Развитие: стара руническа азбука (ІІІ-ІХ в.), нова руническа азбука с два варианта – шведсконорвежки и датски (ІХ-Х в.), и пунктирана руническа азбука (ХІ в.). Думата идва от скандинавски и означава тайна, магически знак.

ИСТОРИЯ НА МАГИЯТА
Преподавател – Професор Бинс (дух бродник)
Учебници – “История на магията” от Батилда Багшот и “Магическа теория” от Ейдълбърт Уофлинг
Характеристика – учебната програма включва изучаване на важни исторически събития и дати – договори, бунтове на таласъми, закони и др. Книги, свързани с предмета, са ”Велики магьосници на двайсети век”, ”Забележителни магически имена на нашето време”, ”Значителни съвременни магически открития”, ”Изследване на най-съвременните тенденции в магията”, ”История на “Хогуортс”, ”По следите на магическите събития”, ”Справочник по средновековна магия”.

ЛЕТЕНЕ
Преподавател – Мадам Хууч (рефер на куидичните мачове)
Учебник – няма
Характеристика на – учебната програма предвижда изучаване на летене с метла, играта куидич и нейните правила . Часовете се провеждат само през първи курс на поляните около замъка. Книги, свързани с предмета, са “Куидичът през вековете” и “В полет с гюллетата”.

МЪГЪЛОЗНАНИЕ
Преподавател – неизвестен
Учебник – “Бит и обществен живот на британските мъгъли”
Характеристика – учебната програма включва изучаване на електрически уреди, приспособления за повдигане на тежки предмети и други предмети и технологии, с които си служат обикновените хора. Целта на часовете е младите магьосници да за запознаят със света на мъгълите, за да могат по-лесно да се слеят с тях. Предметът започва да се изучава в трети курс и е подходящ за тези, които имат намерение да работят във връзка с не-магьосниците.

ОТВАРИ
Преподавател – Професор Сивиръс Снейп (ръководител на дом “Слидерин”)
Учебник – “Магически разтвори и отвари” от Арсениус Джигър
Характеристика – учебната програма включва изучаване на някои от най-важните отвари, приготвяне на противоотрови и разтвори. Часовете се провеждат в студените и мрачни подземия на замъка. Учениците имат нужда от оловен котел (стандартен размер №2), месингови везни, комплект обикновени или кристални стъкленици, както и различни съставки за отварите. Книга, свързана с предмета, е ”Свръхсилни отвари”, намираща се в забранения отдел на училищната библиотека.

ПРОРОКУВАНЕ
Преподавател – Професор Сибила Трелони
Учебник – “Разбулване на бъдещето” от Касандра Ваблатска
Характеристика – учебната програма включва гадаене по чаени листенца и птичи вътрешности, на длан и кристално кълбо, както и предричане на бъдещето спрямо движението на планетите и спътниците им. Класната стая се намира на върха на Северната кула и е доста ексцентрична. Книги, свързани с предмета, са ”Предсказване на непредсказуемото:как да се защитим от изненади”, ”Прокоби за смърт: какво да правим, ако разберем, че идва най-лошото”, ”Счупени кълба: когато късметът ни напусне”. Предметът започва да се изучава в трети курс.

ТРАНСФИГУРАЦИЯ
Преподавател – Професор Минерва Макгонъгол (заместник директор и ръководител на дом “Грифиндор”)
Учебници – “Ръководство по трансфигурация” (за начинаещи, за средно напреднали, за напреднали) от Емерик Суич
Характеристика – учебната програма включва преобразяване на един предмет в друг, изучаване на различните начини за трансфигурация и на зоомаговете – хора, превръщащи се в животни. Списанието “Съвременна трансфигурация” е доста популярно в магическия свят.
История и значене – думата трансфигурация идва от латински език и означава внезапна промяна на един образ в друг.

_________________

I'm LoNeLy In My LiFe...HeLp Me To SuRvIvE
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://romilton.forumotion.com/index.htm
Velly:)
~ТаЛиСмАнЧеТо На ФоРуМа~~
avatar

Female Брой мнения : 309
Age : 24
Местожителство : ...там,където мечтите стават реалност...
Дом : Хафълпаф
Registration date : 09.10.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Хогуортс   Пон Окт 15, 2007 2:11 pm

Философският Камък

Философският камък има невероятни сили. Той превръща желязото в злато и дава елексира на живота.
През вековете е имало много съобщения за такива камъни, но последният останал принадлежеше на Николас Фламел. Той и жена му се радваха на дълъг живот от близо 670. След това се наложи камъкът да бъде унищожен през 1991.
Сега такъв камък не съществува.


Стълбища и врати

В Хогуортс има 142 стълбища: широки и изящно извити, тесни и разнебитени. Някои в петък водят другаде. Други - с едно изчезващо стъпало на средна височина, което трябва да помниш и прескачаш.
Има врати, които не се отварят, ако не ги погъделичкаш на определено място или ако не ги помолиш учтиво. Други врати се крият зад картини, стени или гоблени, а има и плътни стени, които само се правят на врати.

Добре скрито зад един гоблен на 4тия етаж едно тясно и разнебитено стълбище ти дава пряк път, които те извежда направо на 2ри етаж.
От входната зала има много стълбища. Едно тясно каменно стълбище води към подземията, където се намира кабинета по отвари, а красива мраморна стълба води към горните етажи..
В стаята на Грифиндор също има стълбища. Спираловидна стълба води към спалното помещение на момчетата. Интересно е, че стълбата към леглата на момичетата е омагьосана - когато момче стъпи на нея тя става гладка и издава силен звук и така момчетата не могат да влязат.
Близо до банята на префектите, в обратна посока от тази за кулата на Грифиндор има стълбище и много портрети по стените.
Вратата на училищната кухня пък е скрита зад картина с фруктиера, но тя не се отваря лесно, за целта трябва просто да погъделичкаш крушата, тя прихва да се смее и се появява дръжка.
Входът към стаята на тайните също беше скрит зад подвижна мивка, но тя може да се отвори само от наследника на Слидерин или от някой змиеуст.
Директорският кабинет се крие зад гигантски водоливник, чиято парола се сменя всяка година. Там има прекрасно извито стълбище, подобно на ескалатор.
Вратата за нужната стая е на седмия етаж зад гоблена, на който тролове налагат със сопи Варнава Смахнатия.
Входовете към тайните проходи също са скрити зад статуи или други предмети. Например статуята на еднооката вещица трябва да "чуе" "Дисендиум", за да може да се отвори, а плачещата върба трябва да се натисне на специално място.
Общите стаи на домовете също се заключват с картини или стени, които изискват парола. Известни засега са на портретът на Дебелата дама и една стена.
По пътя от входната зала към кулата на Грифиндор се минава през няколко врати, скрити зад гоблени и плъзгащи се ламперии.


Хитроумната картаИнформация за картата:
Това е карата на "Хогуортс". Тя показва всички тайни на замъка - преки пътища, стълбища и врати, изходи от замъка водещи в Хогсмийд, но и не само това. С нея можете да видите къде се намира всеки човек в замъка по всяко време. Това невероятно изобретение не може да бъде заблудено от мантии невидимки, трансфигурации или каквито и да е било други методи за скриване. Картата е трудна за отваряне и при всеки опит това да бъде направено тя нагрубява този, който опита. Можете да разчетете тази карта само, като я почукате леко и кажете "Тържествено се кълна, че ще върша пакости!".
Но за да бъде предпазена картата тя трябва да се заличи всеки път, като прошепнете "Пакост извършена!".


История на Хитроумната карта
Създадена е през 1975 година от Джеймс Потър (Рог), Ремус Лупин (Лун), Сириус Блек (Лап) и Питър Петигрю (Опаш). По-късно е била конфискувана от пазача Аргус Филч, когато е заловил притежателите й в нарушение.
През 1989 година близнаците Фред Уизли и Джордж Уизли я намират в стаята на Филч, който дотогава не е разбрал какво съкровище пази и я открадват. През 1993 година Фред и Джордж Уизли поверяват картата на Хари Потър, а половин година по-късно той разбира, че държи картата създадена от баща му - Джеймс Потър и приятелите му.

Картата неведнъж е привличала вниманието на учители, но досега никога не е била разгадана.
Когато професор Сивиръс Снейп се опитва да я разчете тя му отговаря доста дръзко:
- Професор Сивиръс Снейп, преподавател в това училище, ти заповядва да разкриеш информацията, която съдържаш! - каза Снейп и удари силно пергамента с пръчката.
"Господин Лун поднася почитанията си на професор Снейп и го моли да не си пъха ненормално дългия нос в работата на другите."
"Господин Рог изразява съгласието си с господин Лун и би искал само да добави, че професор Снейп е грозилище."
"Господин Лап би желал да изрази недоумението си, че такъв идиот изобщо е станал професор."
"Господин Опаш желае приятен ден на професор Снейп и го съветва да си измие косата."

В край на сметка Хари Потър притежава нещо невероятно ценно, принадлежало на баща му.

_________________

I'm LoNeLy In My LiFe...HeLp Me To SuRvIvE
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://romilton.forumotion.com/index.htm
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Хогуортс   

Върнете се в началото Go down
 
Хогуортс
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Harry Potter fans :: В замъка :: Библиотеката-
Идете на: