Harry Potter fans

Hogwarts-school of magic
 
ИндексЗбИжЗИЙКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Таламаска и древните вампири

Go down 
АвторСъобщение
Velly:)
~ТаЛиСмАнЧеТо На ФоРуМа~~
avatar

Female Брой мнения : 309
Age : 24
Местожителство : ...там,където мечтите стават реалност...
Дом : Хафълпаф
Registration date : 09.10.2007

ПисанеЗаглавие: Таламаска и древните вампири   Пон Окт 15, 2007 7:28 pm

Таламаска е таен орден основан през 758 година в три града: Лондон, Амстердам и Рим. От момента на своето основаване, Таламаска наблюдава хората с необикновенни способности, така наречените вещици, магьосници, ясновидци, медиуми, пророци и т.н. В средните векове, в епохата на "Ловът на вещици", Орденът взимал живо участие в съдбата на тези хора. Така, било организирано така нареченото "подземно превозване", с помощта на което осъдените на изгаряне се отправяли в Амстердам. Орденът периодически предлага членство на личности с особенно силни способности. В сегашно време влиянието на Ордена се разпростира практически на целия свят. Членовете на "Таламаска" водят записки за различни паранормални явления, от полтъргайсти до реинкарнации. Архивите на Таламаска са практически необятни.
Но само пълноправни членове на Ордена се допускат до хранилищата с информация, за събирането, на които първоначално се е създавала Таламаска. Тези данни са за свръхестествените същества, хранещи се с човешка кръв, наричащи се в наше време "вампири". Във връзка с това, че подобен род информация трудно се поддава на проверка, а и данните са много разпокъсани, съдържанието във архивите постоянно се корегира и обновлява.

ДРЕВНИТЕ ВАМПИРИ :: АКАША
Кралица на Кемет през 4-тото хилядолетие пр. Хр. Избрана от краля Енкил от града Урук в долината на Тигър и Ефрат. Произхожда от кралски род, почитащ богинята Инан. Управлява страната заедно с Енкил и има голямо влияние над него. Стреми се към прогрес - смятало се е, че тя е донесла в Кемет мъдростта и знанието на народа си. Узнавайки за обряда за изяждане на плътта на мъртвите, обявява последователите на този култ извън закона и като нов въвежда мумифицирането и увиването в саван на мъртвите. По нейн указ са били унищожени всички селища, които не се подчинявали, също така взела в плен Махарет и Мекар, неволно противопоставяйки се така на духовете. Умира от ръцете на заговорници, които са недоволни от кралските реформи. Създава нов култ въз основа на мита за Озирис и Изида, като обявява тези, които пият кръв за богове. В резултат от войните между "боговете" заедно с Енкил се оказва в заточение и я използват в качеството си на "източник на сили", в резултат на което изпада в странно състояние, което може да се сравни с летаргически сън, и оттук нататък не излиза от него, оставайки неподвижна. В 1ви век пр. Хр този, които ги охранявал се е опитал да ги унищожи, в резултат на което умират почти всички вампири и се открива тайната за това, че смъртга на Акаша и Енкил носи след себе си и унищожението на останалите. В 1 век е открита от Мариус и заедно с Енкил е отведена в Антиох. През 2 век е отведена от Мариус в друго укритие, в средните векове - в Италия, през 16 век - в Гърция, през 18 - на север от Американския континент (други миграции са неизвестни). Извадена от своето състояние от Лестат и неговата музика през 1984. В същата година тя убива Енкил, похищава Лестат и устройва масово унищожение (изгаряне) практически всички съществуващи вампири, а после се опитва да изтрие от лицето на земята голяма част от мъжкото население на света (вярва, че така ще бъдат прекратени войните по света , залага на женското начало като основно, но всички са против нейното начинание, включително и Лестат). Унищожена от Мекар през 1984. Създала е Енкил, Кейман и за други няма данни.

ДРЕВНИТЕ ВАМПИРИ :: ЕНКИЛ
Енкил е потомствен от кралски род в Кемет през 4-тото хилядолетие пр.Хр. След смъртта на кралицата-майка, имало риск да загуби короната, защото тя се предавала само по женска линия. Той като нямал сестри или лели, той бързо си намерил невеста - Акаша, от кралския род на шумерите и започнал своето управление. В годините на неговото царуване се развилала културата, писменоста, земеделието, а също така било положено началото за изкореняване на канибализма. Загива в резултат от заговор на поданници, които били несъгласни с премахването на закона за изяждане на плътта на мъртви роднини. Създаден е от Акаша. Създава заедно с нея култа към пиещите кръв, който се свърза с мита за Озирис и Изида. В резултат от войната между "боговете" заедно с Акаша е пленен и използван в качеството си на "източник на сили", в резултат на което изпада в странно състояние, което може да се сравни с летаргически сън. В 1 век пр. Хр този, които ги охранявал се е опитал да ги унищожи, в резултат на което умират почти всички вампири и се открива тайната за това, че смърта на Акаша и Енкил носи след себе си и унищожението на останалите. В 1 век е открит от Мариус и заедно с Акаша е отведен в Антиох . През 2 век е отведен от Мариус в друго укритие, в средните векове - в Италия, през 16 век - в Гърция, през 18 - на север от Американския континент (други миграции са неизвестни). С изключение на редки опити за движение така и не се връща към нормалното съществуване.
През 1984 година е убит от Акаша след нейното пробуждане.

ДРЕВНИТЕ ВАМПИРИ :: КЕЙМАН
Кейман е бил главен началник при крал Енкил в Кемет през 4-тото хилядолетие пр. Хр. Бил кралския управлявител в Кемет и най-довереният човек на Краля и Кралицата. Станал главен свидетел на похищението и истезанията над Махарет и Мекар, изпълнил акта на насилие над двете сестри по волята на Енкил, за което бил преследван от духове. Станал единствения свидетел за смъртта и внезапното превръщане на Акаша и Енкил. Акаша го е превърнала във вампир приблизително 6 месеца след собственото си превръщане. Ставайки вампир, заедно с Мекар и Махарет (тъй наречената "Първа група") започнал да води акции срещу култа на Акаша и Енкил, в резултат на което били създадени множество нови вампири. След пленяването на Мекар и Махарет, нееднократно отивал под земята, стараейки се да се избави от спомените, след което си губил паметта. В средните векове е известен под името Бенджамин - дявола. През 1984 година се появява отново и се присъединява към Махарет. Превърнал е Мекар и Махарет във вампири

ДРЕВНИТЕ ВАМПИРИ :: МАХАРЕТ
Махарет е потомствена вещица от долината Кармел в 4-тото хилядолетие пр.Хр. В детството заедно със сестра си били известни сред своя народ като способни да виждат духове и да общуват с тях, а също така и да призовават някои природни явления. На 25 години след пълното унищожение на своето племе, била похитена заедно със сестра си от войските на Акаша и Енкил и закарана в двореца, където била подложена на разпит и наказание във вид на акт на насилие от страна на кралския управник Кейман. Благодарение на духовете е пусната на свобода, когато се ражда дъщерята на Кейман- Мириам.
След няколко месеца войската на Енкил се завръща и отново откарват сестрите. Няколко часа преди присъдата си е превърната във вампир от Кейман. Изгубвайки сестра си, Махарет пробвала всички начини, за да я открие, но безуспешно. С течение на векове тя поддържала и изучавала всички потомци, принадлежащи към рода на семейството й. През 1949 г, узнавайки за трагичната смърт на Мириам Ривз, потомка на рода на близначките, и за спасението на нейната новородена дъщеря Джесика, получава попечителството над детето и тайно я съпровожда в течението на живота й, до момента на смърта на Джеси пред 1984 година, по време на концерта на Лестат, след което я спасява, давайки от кръвта си. През 1984 година, след пробуждането на Акаша става председател на събранието на последните останали живи вампири

_________________

I'm LoNeLy In My LiFe...HeLp Me To SuRvIvE
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://romilton.forumotion.com/index.htm
 
Таламаска и древните вампири
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Harry Potter fans :: В замъка :: Библиотеката-
Идете на: